Per Larsen
 svarer 
Magnus Heunicke

Per Larsen (K) spørger sundhedsministeren, Magnus Heunicke, om læger, forskere m.fl. vil få en let og lige adgang til data, hvis alt data samles hos Statens Serum Institut

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 147, Spørgsmål 3
Kan ministeren redegøre for, om læger, forskere m.fl. vil få en let og lige adgang til data, hvis alt data samles hos Statens Serum Institut?

Svar fra fredag den 13. maj 2022
”Kan ministeren redegøre for, om læger, forskere m.fl. vil få en let og lige adgang til data, hvis alt data samles hos Statens Serum Institut?

” Svar:

Indledningsvist kan det oplyses, at forslaget ikke har betydning for, hvor data opbevares, eller hvem der behandler data – det vil fortsat være Statens Serum Institut. Statens Serum Institut er i forvejen dataansvarlig for en del af oplysningerne i MiBa. Det nye vil være, at instituttet fremadrettet også bliver dataansvarlig for de oplysninger som regionerne overfører til MiBa, og som instituttet i forvejen er databehandler for.

Det er således alene det juridiske dataansvar, der foreslås flyttet – og ikke data.

For så vidt angår sundhedspersoners adgang til data i MiBa til brug for patientbehandling m.v., kan det oplyses, at det fremgår af lovforslagets bemærkninger, at udmøntning af regler efter den foreslåede bemyndigelsesbestemmelse vil skulle fastsættes under hensyntagen til, at regionernes adgang til at indhente data i MiBa til brug for patientbehandling m.v., vil skulle forblive uændret. Det fremgår endvidere af bemærkningerne, at det ikke er hensigten med forslaget, at regionernes adgang til oplysninger i MiBa skal begrænses.

For så vidt angår adgang til data i MiBa for forskere m.fl. henvises til samtidigt svar på SUU L 147 spørgsmål 8.
0:000:00