Mens Danmark sender F16 til Bornholm, bygger svenskerne en minihær på en anden klippeø: ”Vi har én opgave. At holde Gotland”

Sverige sender soldater og kampvogne til Gotland, mens Danmark udstationerer kampfly på Bornholm. Oprustning på de udsatte øer i Østersøen tjener flere formål, vurderer forsvarsattaché. Tag med til statustjek på Gotland. 

Oberst Dan Rasmussen (th) har været regimentschef for P18 siden august 2023. Til venstre for ham ses Christian G.H. Meinertz, der er adjudant for Kong Frederik.&nbsp;<div><br></div>
Oberst Dan Rasmussen (th) har været regimentschef for P18 siden august 2023. Til venstre for ham ses Christian G.H. Meinertz, der er adjudant for Kong Frederik. 

Foto: Jonathan Öhrman/Försvarsmakten
Kirstine Erika Crenzien

(VISBY) På en kongeblå baggrund vajer en vædder i sølv med guldbeklædte horn og hove. En kraftig vind sætter det gotlandske flag i bevægelse og afslører, at på denne ø er man ikke i læ. Midt i Østersøen ligger Gotland på samme tid afsides og udsat. 

Vores opgave er meget simpel. Det er at forsvare Gotland til sidste mand

Oberst Dan Rasmussen
Regimentschef, P18

Få meter under det århundreder gamle flag står moderne symboler på gotlandsk frihed: Fire kampvogne og talrige missiler og maskingeværer. 

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00