svarer 
Mattias Tesfaye

Retsudvalget spørger justitsministeren, Mattias Tesfaye, om kommentar til henvendelse af 16/5-22 fra Foreningen Thin Blue Line Denmark

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 154, Spørgsmål 2
Vil ministeren kommentere henvendelsen af 16. maj 2022 fra Foreningen Thin Blue Line Denmark, jf. B 154 - bilag 2?

Svar fra onsdag den 1. juni 2022
Det fremgår bl.a. af Thin Blue Lines henvendelse af 16. maj 2022, at foreningen giver deres uforbeholdne opbakning til det fremsatte beslutningsforslag, som har til formål at sidestille politiets veteraner med forsvarets veteraner for så vidt angår behandlings- og støtterettigheder ved psykiske belastningsreaktioner. Det fremgår desuden af bemærkningerne, at Thin Blue Line har haft stor fokus på dette siden foreningens etablering i 2016.

Endvidere fremgår det bl.a. af henvendelsen, at politiets veteraner efter Thin Blue Lines opfattelse i dag reelt har manglende rettigheder på området, og at de bør tilbydes samme specialiserede behandlings- og understøttende tilbud, som ses for veteraner på Forsvarsministeriets område.

Vedlagt Thin Blue Lines henvendelse er desuden en personlig beretning fra en tidligere politibetjent, der beskriver sit sygeforløb i politiet.

Jeg er helt enig med Thin Blue Line i, at politibetjente, der får arbejdsrelaterede belastningsreaktioner, skal have både specialiserede behandlings- og understøttende tilbud af høj kvalitet. Vi skal passe godt på dem, der passer på os, ligesom der skal ydes en støtte, der står mål med den store indsats, som politiet yder.

Jeg henviser i den forbindelse til den samtidige besvarelse af spørgsmål nr.

1 til beslutningsforslaget for en gennemgang af de eksisterende tilbud og de for nylig iværksatte initiativer.

Jeg har dyb respekt for den store indsats, Thin Blue Line gør for vores politibetjente. Derfor har vi også i flerårsaftalen for politiets og anklagemyndighedens økonomi afsat 1 mio. kr. årligt i aftaleperioden til foreningens arbejde. Der skal dog ikke herske nogen tvivl om, at jeg meget gerne vil drøfte med Thin Blue Line, hvad der mere konkret kan ændres på det eksisterende system, samt om og i givet fald hvordan de seneste tiltag har nået at få virkning.

Side 2/3 Det er min forventning, at Justitsministeriet bl.a. med afsæt i beslutningsforslaget kan udarbejde en mulig model for, hvordan man kan forbedre vilkårene for de polititjenestemænd, som har udviklet PTSD eller pådraget sig andre arbejdsrelaterede skader. En sådan model kan indgå i forhandlingerne om en ny flerårsaftale for politiet og anklagemyndighedens økonomi, når den nuværende udløber.

Side 3/
0:000:00