Karina Lorentzen Dehnhardt
 svarer 
Peter Hummelgaard

Karina Lorentzen Dehnhardt (SF) spørger justitsministeren, Peter Hummelgaard, om teknisk bistand til ændringsforslag.

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 85, Spørgsmål 2
Vil ministeren yde teknisk bistand til ændringsforslag om, at kommissionen kan under­

søge et hvilket som helst aspekt af sagen, den måtte finde interessant, og ikke kun hjemsendelsen, og ændringsforslag om, at undersøgelsen udvides til at omfatte hjemsen­

delsen af samtlige medarbejdere?

Svar fra mandag den 8. maj 2023
Den foreslåede bestemmelse i lovforslagets § 3, stk. 1, fastsætter undersøgelseskommissionens opgaver. Det fremgår heraf, at undersøgelseskommissionen har til opgave at undersøge forløbet vedrørende tjenestefritagelsen af ledende medarbejdere i Forsvarets Efterretningstjeneste, der fandt sted i august 2020. Kommissionen skal i den forbindelse undersøge, om der i forbindelse med tjenestefritagelsen blev varetaget usaglige hensyn.

Som det nærmere fremgår af bemærkningerne til den foreslåede bestemmelse i lovforslagets § 3, jf. lovforslagets side 13, vil undersøgelseskommissionen skulle undersøge forløbet vedrørende tjenestefritagelsen af de fem medarbejdere, der blev tjenestefritaget på baggrund af den kritik, der blev rejst af Tilsynet med Efterretningstjenesterne i august 2020.

Der var ikke andre medarbejdere, der blev tjenestefritaget som en direkte konsekvens af Tilsynet med Efterretningstjenesternes kritik af Forsvarets Efterretningstjeneste.

Side
0:000:00