Kirsten Normann Andersen
 svarer 
Sophie Løhde

Kirsten Normann Andersen (SF) spørger indenrigs- og sundhedsministeren, Sophie Løhde, at ministeren i forlængelse af svar på spm. 3 bedes oplyse, om det er en betingelse for, at regionen kan afvise et bud, at der ville være omfattende økonomiske tab forbundet med godkendelse af buddet

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 103, Spørgsmål 4
Det fremgår af ministerens svar på spørgsmål 3, at hvis et bud afvises, vil det skulle ske baseret på en konkret vurdering, der bl.a. viser, at der ville være omfattende økonomiske tab forbundet med godkendelse af buddet. Det fremgår endvidere af ministeren svar, at det er således den enkelte region, som har til opgave at vurdere det konkrete bud.

Regionerne har i den forbindelser netop mulighed for at inddrage vilkår, som regionerne finder relevante i den konkrete og samlede vurdering af et bud. a. Betyder det, at det er en betingelse for, at regionen kan afvise et bud, at der ville være omfattende økonomiske tab forbundet med godkendelse af buddet?

b. Kan en regionen afvise et bud, som regionen samlet ikke vurderer er kvalificeret, selv om der ikke vil være økonomiske tab forbundet med godkendelsen?

Svar fra torsdag den 25. maj 2023
Jeg skal henvise til tidligere svar på SUU L 103 på spm. 2 og lovforslagets almindelige samt specielle bemærkninger, hvor det i forhold til regionernes vilkår for at vurdere et bud bl.a. fremgår, at:

”Læger, som ønsker at overtage ydernummeret, skal have mulighed for at overtage praksis på markedslignende vilkår. Det betyder, at regionsrådet vil skulle iværksætte en proces for at afsætte ydernummeret til en praktiserende læge inden for en rimelig tid og under hensyntagen til, at der er tale om tilfredsstillende vilkår. Det må almindeligvis forventes, at overdragelse vil kunne ske indenfor 12-18 måneder, såfremt overdragelsen kan ske, uden at dette vil resultere i, at urimelige økonomiske tab påføres enten regionerne eller den praktiserende læge og under hensyntagen til regionernes mulighed for at tilbyde de ansatte på regionsklinikkerne faste og forudsigelige arbejdsvilkår.” ”Regionerne vil få mulighed for at afvise et bud, hvis de ikke finder vilkårene tilfredsstillende. Det kan ligeledes indgå i overvejelserne, om det forventes, at lægen ønsker at overtage regionsklinikken med henblik på at eje ydernummeret i en længere periode. Hvis et bud afvises, vil det skulle ske baseret på en konkret vurdering, der bl.a. viser, at der ville være omfattende økonomiske tab forbundet med godkendelse af buddet.” Det er således den enkelte region, som har til opgave at vurdere det konkrete bud.

Regionerne har i den forbindelser netop mulighed for at inddrage vilkår, som regionerne finder relevante i den konkrete og samlede vurdering af et bud.

./.
0:000:00