"Added value"-krav til klimamilliarder

KLIMATILPASNING: Direktør i Lokale- og Anlægsfonden kritiserer Københavns klimatilpasningsplan for ikke at være ambitiøs nok. Han efterlyser mere fokus på "added value".
Foto: Colourbox.com

Det er fint at lave flere parker og kanaler, men det bliver områderne jo ikke voldsomt aktive af. For borgernes skyld er det vigtigt, at de investeringer, man laver, ikke bliver passive og kedelige.

Torben Frølich
Direktør, Lokale- og Anlægsfonden

Regningen for skybruddet 2. Juli 2011 over København er netop revurderet til hen ved 6 milliarder kroner. De kostelige skader skulle nødig gentage sig, og derfor har Københavns Kommune også allerede givet sig i kast med de første skybrudssikringer.

En plan til en værdi af 3,8 milliarder kroner er nemlig lagt til beslutning hos Københavns Borgerrepræsentation. Men selv om der er tale om store investeringer, er løsningerne ikke nødvendigvis ambitiøse nok, kritiserer direktør i Lokale- og Anlægsfonden Torben Frølich.

"Det er fint at lave flere parker og kanaler, men det bliver områderne jo ikke voldsomt aktive af. For borgernes skyld er det vigtigt, at de investeringer, man laver, ikke bliver passive og kedelige. Man skal tilføje en værdi, som ikke nødvendigvis kan måles på bruttonationalproduktet," siger Torben Frølich.

Altinget logoEnergi og Forsyning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget energi og forsyning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00