Pinlig stilhed og forvirring: To politikere mødte ikke op til behandling af det forslag, de selv har fremsat

Der var murren i krogene og udpræget frustration i folketingssalen, da forslagsstillerne til hele to beslutningsforslag tirsdag blev væk. Forslagene blev droppet, men der var en god forklaring på begge fravær, lyder det fra politikernes pressetjenester.

Mads OutzenSimon Friis DateFrida Flinch

Morten Messerschmidt (DF) og Theresa Scavenius (UFG) dukkede tirsdag ikke op i folketingssalen, selvom deres egne beslutningsforslag var på dagsordenen i Folketingssalen. 

Derfor fik Jeppe Søe, der som Moderaternes præsidiemedlem passede folketingsformandsstolen denne eftermiddag, hele to gange lejlighed til at gentage, at et beslutningsforslag var bortfaldet, fordi de forslagsstillere ikke var dukket op.

Først mødte DF-formanden ikke op til sit forslag om at fremme solceller på offentlige bygninger og tage, og dernæst mødte løsgængeren Theresa Scavenius ikke op til sit beslutningsforslag om at demokratisere dansk olie- og gasudvinding.

Det fik ordførerkollegerne samt klimaminister Lars Aagaard (M) til at reagere med hovedrysten, udslåede arme og uforstående grin (se videoen ovenfor).

Men der var en god forklaring på fraværet, lyder det fra de to folketingspolitikeres presseafdelinger.

Til Altinget oplyser Dansk Folkeparti, at Messerschmidt ikke var til stede på grund af "noget akut". Partiets vil ikke oplyse, hvad Messerschmidt i stedet skulle.  

Dog tilføjer Dansk Folkeparti, at partiet havde meddelt udvalgssekretariatet, at forslaget skulle tages af bordet, men det var tilsyneladende for sent.

Altinget har også talt med Scavenius' pressetjeneste, der forklarer, at løsgængerens beslutningsforslag blev præsenteret to timer før planlagt, da Messerschmidts forslag bortfaldt som følge af hans udeblivelse.

Men den besked fik Scavenius aldrig.  

Og da forslaget blev læst op i salen, havde hun ikke mulighed for at være tilstede, da hun var på vej ind til et samråd med transportministeren.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Theresa Scavenius

MF (løsgænger), demokrati- og klimapolitisk forsker, lektor, Aalborg Universitet
cand.scient.pol. (Københavns Uni. 2009), ph.d.

Morten Messerschmidt

Partiformand (DF), MF
cand.jur. (Københavns Uni. 2009)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024