Lise Bech
 svarer 
Lea Wermelin

Lise Bech (DF) spørger miljøministeren, Lea Wermelin, hvordan man har tænkt at afbøde meget høje takstændringer ude lokalt, hvor der er spredt bebyggelse og enkelte store vandforbrugere

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 31, Spørgsmål 13
Vil ministeren oplyse, hvordan man har tænkt at afbøde meget høje takstændringer ude lokalt, hvor der er spredt bebyggelse og enkelte store vandforbrugere, f.eks. en landmand med mange husdyr, som er koblet på det lokale vandværk?

Svar fra mandag den 11. november 2019
Af tillægsaftalen til ”aftale om pesticidstrategi 2017-2021” fremgår det, at omkostninger til erstatning for en lodsejers tab skal finansieres gennem vandtaksten. Det sker ud fra en præmis om, at vandforbrugerne i det område, der får gavn af indsatsen, også er med til at betale for nødvendige beskyttelsestiltag.

Der er nedsat en følgegruppe med deltagelse af erhvervet, brancheforeningerne og Kommunernes Landsforening. Følgegruppen kan anvise løsninger inden for rammerne af den eksisterende regulering, såfremt der opstår tilfælde, hvor forbrugeren oplever prisstigninger ud over det forventelige.

Lea Wermelin / www.mfvm.dk
0:000:00