Carsten Kissmeyer
 svarer 
Dan Jørgensen

Carsten Kissmeyer (V) spørger klima-, energi- og forsyningsministeren, Dan Jørgensen, om afsætning af affald egnet til materialenyttiggørelse i visse tilfælde er omfattet af udbudskravet

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 153, Spørgsmål 39
Vil ministeren redegøre for, om afsætning af affald egnet til materialenyttiggørelse er omfattet af udbudskravet, hvis værdien af kontrakten er under tærskelværdierne i udbudslovens § 6, eller hvis affaldet har en positiv salgsværdi og må betegnes som et salg?

Svar fra fredag den 13. maj 2022
Med lovforslaget lægges der op til, at kommuner skal udbyde opgaven med behandling af affald egnet til materialenyttiggørelse omfattet af en kommunal affaldsordning.

Lovforslaget medfører, at kommuner fremover ikke kan anvende in house-reglerne til at tildele kontrakterne til egne anlæg uden at udbyde opgaven. Lovforslaget udvider herudover ikke kommunens udbudspligt efter udbudsreglerne.

Kommunerne skal således følge de almindelige udbudsretlige regler, herunder de regler, der gælder, hvis kontrakten er under tærskelværdierne.

Det bemærkes endvidere, at det vil være op til den enkelte ordregiver at foretage den konkrete vurdering af, om en kontrakt er omfattet udbudsreglerne, eller om der er tale om et rent salg, som ikke er omfattet af udbudsreglerne.
0:000:00