Carsten Kissmeyer
 svarer 
Dan Jørgensen

Carsten Kissmeyer (V) spørger klima-, energi- og forsyningsministeren, Dan Jørgensen, hvordan kommunale ordninger for olie- og benzinudskillere, der opsamler benzin- og olierester, reguleres med lovforslaget

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 153, Spørgsmål 40
Vil ministeren redegøre for, hvordan kommunale ordninger for olie- og benzinudskillere, der opsamler benzin- og olierester, reguleres med lovforslaget?

Svar fra fredag den 13. maj 2022
Spørgsmålet om hvordan kommunale ordninger for olie- og benzinudskillere reguleres med lovforslaget, vil afhænge af, hvordan affaldet konkret klassificeres, herunder om der er tale om erhvervsaffald egnet til materialenyttiggørelse, forbrændingsegnet erhvervsaffald eller deponeringsegnet erhvervsaffald. Det er ifølge affaldsbekendtgørelsen kommunen, der klassificerer, hvorvidt affald er egnet til materialenyttiggørelse, forbrændingsegnet eller deponeringsegnet. Hvilke regler, der finder anvendelse for bestemte indsamlingsordninger, herunder tømningsordninger for olie- og benzinudskillere, vil således afhænge af kommunens klassificering.

Indsamling af erhvervsaffald egnet til materialenyttiggørelse Siden 2010 har kommuner som udgangspunkt ikke måtte tilbyde indsamling af erhvervsaffald egnet til materialenyttiggørelse, og virksomheder skal derfor som udgangspunkt benytte private indsamlingsvirksomheder til indsamling af affald egnet til materialenyttiggørelse.

Indsamling af forbrændingsegnet erhvervsaffald og deponeringsegnet erhvervsaffald.

Kommuner må etablere indsamlingsordninger for forbrændingsegnet erhvervsaffald og deponeringsegnet erhvervsaffald. Dette vil fortsat gælde, hvis lovforslaget vedtages.

For så vidt angår forbrændingsegnet erhvervsaffald lægges der dog op til at ophæve virksomheders benyttelsespligt til kommunale indsamlingsordninger, således at virksomheder kan vælge at benytte en privat indsamlingsvirksomhed til Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet Holmens Kanal 20 1060 København K T: +45 3392 2800 E: [email protected] www.kefm.dk sit forbrændingsegnede erhvervsaffald. Hvis kommunerne tilbyder indsamling af forbrændingsegnet erhvervsaffald, skal indsamlingen ske til markedspris.

Hvis kommunen tilbyder indsamling af deponeringsegnet erhvervsaffald, skal kommunen opkræve et gebyr for indsamlingen.
0:000:00