Carsten Kissmeyer
 svarer 
Dan Jørgensen

Carsten Kissmeyer (V) spørger klima-, energi- og forsyningsministeren, Dan Jørgensen, om eksisterende kommunale ordninger for erhvervsaffald vil være omfattet af gebyrer eller markedspriser

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 153, Spørgsmål 41
Vil ministeren redegøre for, om eksisterende kommunale ordninger for erhvervsaffald, som f.eks. en kommunal tømningsordning for olie- og benzinudskillere eller en kommunal ordning for klinisk risikoaffald, vil være omfattet af gebyrer eller markedspriser?

Svar fra fredag den 13. maj 2022
Det følger af lovforslaget, at kommunerne skal fastsætte en pris svarende til markedspriser for kommunal indsamling af forbrændingsegnet affald. Dette vil også omfatte eksisterende kommunale ordninger for forbrændingsegnet affald.

Det er ifølge affaldsbekendtgørelsen kommunen, der klassificerer, hvorvidt affald er egnet til materialenyttiggørelse, forbrændingsegnet eller deponeringsegnet.

I det omfang affald fra olie- og benzinudskillere eller klinisk risikoaffald konkret klassificeres som forbrændingsegnet, vil kommunen skulle opkræve markedspriser for ordningerne.

Der henvises i øvrigt til besvarelsen af spørgsmål 40.
0:000:00