svarer 
Dan Jørgensen

Klima-, Energi- og Forsyningsudvalget spørger klima-, energi- og forsyningsministeren, Dan Jørgensen, om kommentar til DI's præsentation fra foretrædet den 19/5-22

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 153, Spørgsmål 45
Ministeren bedes kommentere den slide, som Dansk Industri viste i forbindelse med foretræde for udvalget den 19. maj 2022 om industriens perspektiv på de nye rammer for affaldssektoren i lyset af lovforslag L 153, jf. L 153 - bilag 12.

Svar fra tirsdag den 31. maj 2022
Med Klimaplan for en grøn affaldssektor og cirkulær økonomi blev det besluttet, at der skal skabes en stærk genanvendelsessektor i Danmark. Cirkulær økonomi og udvikling inden for genanvendelse er i rivende udvikling. Derfor blev aftalepartierne enige om, at der skal skabes optimale rammer for, at den danske affaldssektor kommer med i kapløbet om fremtidens grønne affaldsløsninger.

Dansk Industri bemærker i deres slide, at 1. Virksomheder investerer markant i nye genanvendelsesteknologier 2. Lovforslaget lægger op til, at danne grundlag for en stærk, grøn genanvendelsessektor i Danmark 3. DI opfordrer til, at lovforslaget vedtages, så der sættes gang i den cirkulære økonomi Ved at private aktører fremover skal behandle det genanvendelige husholdningsaffald, skabes der med lovforslaget gode og klare rammevilkår for private aktører, som får bedre muligheder for investeringer i nye genanvendelsesteknologier gavn for miljø, klima samt danske arbejdspladser og virksomheder.

Derfor er jeg enig med Dansk Industris budskab om, at vi med lovforslaget sætter gang i omstillingen til en cirkulær økonomi.

Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet Holmens Kanal 20 1060 København K T: +45 3392 2800 E: [email protected] www.kefm.dk
0:000:00