Carsten Kissmeyer
 svarer 
Dan Jørgensen

Carsten Kissmeyer (V) spørger klima-, energi- og forsyningsministeren, Dan Jørgensen, hvorvidt det noget, som vil kunne håndteres på bekendtgørelsesniveau ifm. med udmøntning af lovforslaget, således at ordningerne nævnt i spørgsmål 47 kan fortsætte

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 153, Spørgsmål 54
Ministeren bedes svare ja eller nej til spørgsmål 47. Alternativt kan ministeren oplyse, om det er det noget, som vil kunne håndteres på bekendtgørelsesniveau ifm. med udmøntning af lovforslaget, således at ordningerne nævnt i spørgsmål 47 kan fortsætte?

Svar fra fredag den 3. juni 2022
Jeg vil indledningsvist henvise til mit bidrag til betænkningen over L153 oversendt til Klima-, Energi – og Forsyningsudvalget.

Med Klimaplan for en grøn affaldssektor og cirkulær økonomi fra juni 2020 blev det aftalt, at der på de kommunale genbrugspladser skal indrettes et område, hvor private organisationer, herunder frivillige organisationer, kan få afgang til genbrugsgenstande. Endvidere blev det aftalt, at genbrugsgenstande fra det kommunale genbrugsområde først vil skulle afsættes til private aktører, herunder frivillige organisationer, inden kommunale institutioner kan få adgang til genstandene.

Imidlertid indebærer dette en usikkerhed for eksisterende ordninger, som fx ”Skatkammeret”, Nomi4s og Remida, hvor kommunale børnehaver, skoler mv. afhenter genbrugsmaterialer til brug for lærings- og udviklingsaktiviteter.

Jeg har på den baggrund fremsat et ændringsforslag, således at sådanne ordninger fremadrettet kan fortsætte ved, at kommunerne får mulighed for at give private og kommunale skoler, børnehaver mv. en ens, let og enkel adgang til genbrugsgenstande. Jeg vurderer dog, at det skal være frivilligt for den enkelte kommune, om de vil tilbyde sådanne ordninger.
0:000:00