Helle Bonnesen
Svar til 

Svar til Bonnesen: Feriepasning af børn vil koste 30 millioner kroner

Spørgsmål fra Rådhuset oprettes på basis af Københavns Kommunes database over de spørgsmål, der stilles af Borgerrepræsentationens medlemmer og besvares af kommunens borgmestre. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

2021-0071322-1

Helle Bonnesen (K) har 5. marts 2021 stillet følgende spørgsmål til Børne- og Ungdomsforvaltningen om feriepasning i Københavns dagtilbud:

Jeg er interesseret i at høre om muligheden for, at den enkelte daginstitution har åbent hele sommeren, så forældrene selv kan planlægge deres ferie. (…) For år tilbage indførte kommunen “låste sommerferieuger” som en besparelse. Men nye informationer fra f.eks. Hørsholm viser, at der ingen besparelse er - og at man blot indsnævrer feriemulighederne for familierne.

1. Så - hvad vil det koste - hvis det overhovedet koster noget?
2. Og hvad vil det kræve i øvrigt?

Svar fra fredag den 12. marts 2021

Som en del af effektiviseringerne i budget 2018 blev det besluttet, at institutionerne fik mulighed for at afholde feriepasning fra 2019. Effektiviseringen er på 30 millioner årligt, og den er beregnet ud fra at 0-11 års institutionerne afholder tre ugers feriepasning hvert år.

Institutionerne kan vælge ikke at afholde feriepasning, men skal så finde effektiviseringen et andet sted i deres budget.

Svarene på ovenstående spørgsmål er:

1. Det vil koste 30 millioner årligt samlet for 0-11 års området, hvis effektiviseringen skulle tilbagerulles. Effektiviseringen fordeles på de enkelte institutioner efter børnetal.

2. Det vil kræve en ny politisk beslutning i Børne- og Ungdomsudvalget. Ændringer i institutionernes ferieplaner vil først kunne realiseres fra 2022 pga. regler for varsling af personalet ferie.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00