Minister langer hårdt ud efter forhold på Københavns Kommunes bosteder: "Hvad fanden er det for noget"

På et samråd rettede social- og boligminister Pernille Rosenkrantz-Theil hård kritik af forholdene på tre institutioner for udsatte unge, der er drevet af Københavns Kommunes socialforvaltning. Forvaltningen mener selv, at der bliver tegnet et "ensidigt billede" af de kritiserede botilbud. 

Social og boligminister Pernille Rosenkrantz-Theil rettede under et samråd skarp kritik af forholdene på en række københavnske botilbud. 
Social og boligminister Pernille Rosenkrantz-Theil rettede under et samråd skarp kritik af forholdene på en række københavnske botilbud. Foto: Bo Amstrup / Scanpix
Søren Dahl

Forholdene for unge og voksne med handicap på de københavnske døgninstitutioner Fensmarksgade, Nexus og Lynghuset er udtryk for en pædagogik, der ikke hører hjemme i dagens Danmark.  

Sådan lød ordene fra social- og boligminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) på et samråd i Folketinget torsdag i sidste uge.  

Vi hører om pædagoger, der bevidst provokerer børn til de mister besindelsen. Undskyld mit sprog, men hvad fanden er det for noget.

Pernille Rosenkrantz-Theil, social og boligminister (S)

Altinget logoHovedstaden
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget hovedstaden kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00