Om  
Marie Bjerre
Christina Egelund
Louise Schack Elholm

For første gang: Flest kvinder blandt nyoptagne i Blå Bog

I dette års udgave af Kraks Blå Bog er flere politikere optaget. Det gælder bl.a. digitaliseringsminister og minister for ligestilling Marie Bjerre, MF Pelle Dragsted, uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund, politisk ordfører, MF Christian Rabjerg Madsen og kirkeminister Louise Schack Elholm. To EL-profiler også optaget.

Rasmus Nielsen

De 98 nyoptagne i årets udgave af det biografiske, prestigefyldte opslagsværk Blå Bog fra Kraks Forlag adskiller sig på to måder: Der er lige akkurat for første gang optaget flere kvinder end mænd, og for en gangs skyld er der en pæn stor gruppe politiker-navne optaget.

Ministre er selvskrevne til livsvarig optagelse, selv om deres regerings-deltagelse somme tider ender med at skulle tælles i måneder. I år er følgende ministre optaget:

Marie Bjerre (V), digitaliseringsminister og minister for ligestiling, MF
Christina Egelund (M), uddannelses- og forskningsminister
Jakob Engel-Schmidt (M), kulturminister, MF
Louise Schack Elholm (V), kirkeminister, minister for landdistrikter og nordisk minister, MF

Endvidere har Enhedslistens politiske ordfører, MF Mai Villadssen og partiets profil, MF Pelle Dragsted ladet sig overtale til at komme i pænt selskab med kongelige, adelige og andre, der "har markeret sig positivt inden for deres respektive fagområder".

Det samme gælder Socialdemokratiets politiske ordfører, MF Christian Rabjerg Madsen og Alternativets politiske leder, MF Franciska Rosenkilde.

Hertil kommer i denne omgang to borgmestre:

Jens-Kristian Lütken (V), beskæftigelses- og integrationsborgmester, København
Sofia Osmani, borgmester (K), Lyngby-Taarbæk Kommune

Sidste år blev nøjagtig lige mange kvinder og mænd optaget. Men i år svinger optaget altså lige akkurat ti fordel for kvinderne. Opslagsværkets redaktionschef Bolette Rud. Pallesen siger om årets optag:

"Det er glædeligt, at vi igen i år kan præsentere en mere jævnbyrdig kønsfordeling, end vi har set historisk. I år har vi 52 procent kvinder blandt de nye, og det vidner om, at kvinder i dag har mulighed for at tage del i udviklingen af vores samfund, vores viden, kultur og fællesskab. Og det afspejler Blå Bog. Det er fantastisk endnu et år at kunne præsentere en så mangfoldig buket af nye navne i Kraks Blå Bog. Det er jo en af de ting, som er Blå Bogs særkende, at den hylder folk på tværs af fagområder, ikke kun inden for ét afgrænset felt."

Kraks Blå Bog er udkommet siden 1910. I alt indeholder årets trykte udgave 8.267 biografier over nulevende personer, mens den digitale version på blaabog.dk rummer samtlige biografier på de ca. 30.000 personer, der har været optaget i Kraks Blå Bog gennem tiden. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Marie Bjerre

Digitaliseringsminister og minister for ligestilling, MF (V)
cand.jur (Københavns Uni. 2011), LL.M. fra UC Berkeley 2016

Christina Egelund

Uddannelses- og forskningsminister (M), fhv. MF og gruppeformand (LA) 2015-19
studier i moderne litteratur (Sorbonne, Paris 2000-03)

Louise Schack Elholm

MF (V), fhv. kirkeminister, minister for landdistrikter og for nordisk samarbejde
cand.polit. (Københavns Uni. 2006)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024