Betina Kastbjerg
 svarer 
Peter Hummelgaard

Vil ministeren redegøre for, om det vil være muligt at mindske politiets ressourceforbrug i forbindelse med sportsbegivenheder såsom højrisiko fodboldkampe?

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

Retsudvalget, Spørgsmål 205

Vil ministeren redegøre for, om det vil være muligt at mindske politiets ressourceforbrug i forbindelse med sportsbegivenheder såsom højrisiko fodboldkampe, hvis der indføres ansigtsgenkende teknologier i og omkring stadion og sportsanlæg mv?

Svar fra fredag den 17. november 2023

Justitsministeriet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet indhentet en udtalelse fra Rigspolitiet, der har oplyst følgende:

”Rigspolitiet kan oplyse, at politiet ikke har erfaring med anvendelse af ansigtsgenkendelsesteknologi i forbindelse med den politimæssige indsats ved fodboldkampe.

Rigspolitiet har indhentet en udtalelse fra Københavns Vestegns Politi, der varetager en national koordinerende rolle i forhold til politiets opgavevaretagelse ved bl.a. fodboldkampe.

Det er politikredsens vurdering, at anvendelsen af ansigtsgenkendelsesteknologi på og omkring stadion vil kunne gøre håndhævelsen af meddelte nationale karantæner og klubkarantæner mere effektiv og i højere grad sikre, at karantænedømte ikke får adgang til stadion. Anvendelse af ansigtsgenkendelsesteknologi vil således særligt kunne understøtte en effektiv adgangskontrol til stadion. Det er tillige politikredsens vurdering, at teknologien herudover kan have en præventiv effekt i forhold til uroligheder i forbindelse med afviklingen af især højrisikofodboldkampe.

Rigspolitiet kan i forlængelse heraf oplyse, at Datatilsynet har meddelt superligaklubben Brøndby IF tilladelse til at anvende ansigtsgenkendelsesteknologi som led i adgangskontrol.” Side









0:000:00