Tidligere fregatchef vender tilbage til Søværnet som chef for ny eskadre

Siden august 2023 har Simon E. Schultz-Larsen været en del af Forsvarskommandoens udviklings- og planlægningsstab, men efter sommerferien bliver han chef for Søværnets kommende 4. eskadre.

Med sin nye stilling udnævnes Simon E.Schultz-Larsen til kommandør.
Med sin nye stilling udnævnes Simon E.Schultz-Larsen til kommandør.Foto: Emil Nicolai Helms/Ritzau Scanpix
Sophie Bavnhøj

Kommandørkaptajn Simon E.Schultz-Larsen vender tilbage til Søværnet efter godt et år ved Forsvarskommandoens udviklings- og planlægningsstab. Fra 1. august er han ny chef for Søværnets kommende 4. eskadre, skriver han på LinkedIn.

"Jeg er beæret over at få lov til at stå i spidsen for en spændende og ambitiøs opbygning af en ny 4. eskadre, hvormed vi i Søværnet prioriterer uddannelses- og træningsområdet endnu højere," skriver han.

4. eskadre er en nyoprettet eskadre under Søværnskommandoen. Eskadren består af tre sektioner samt Søværnets fire uddannelsescentre. Eskadren oprettes officielt 1. september 2024 og vil have medarbejdere i både Frederikshavn, København, Korsør, Karup og på Sjællands Odde.

"Min ambition er, at 4. eskadre skal blive en styrkelse af alt det, der i sidste ende skal gøre Søværnets enheder i stand til at operere og kæmpe mest effektivt! Og vinde!," skriver Simon E.Schultz-Larsen, der med sin nye stilling udnævnes til kommandør.

I løbet af sine over 17 år i Forsvaret har Simon E.Schultz-Larsen blandt andet tidligere fungeret som skibschef for fregatten Niels Juel og som næstkommanderende for fregatten Iver Huitfeldt.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Simon E. Schultz-Larsen

Tiltrædende kommandør og chef for Søværnets 4. eskadre (1/8-24)
Officer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024