Analyse af 
Erik Holstein

SF holder sommergruppemøde: Sådan er partiets kampform

Altingets politiske kommentator, Erik Holstein, giver sin vurdering af SF's aktuelle kampform forud for partiets sommergruppemøde.

En nøje doceret kritik af Socialdemokratiet kombineret med en vedvarende invitation til Socialdemokratiet om at "komme hjem" til den røde side af plankeværket har givet bid, når SF-formand Pia Olsen Dyhr har været på fisketur i det socialdemokratiske vælgerhav de seneste måneder, skriver Altingets Erik Holstein.
En nøje doceret kritik af Socialdemokratiet kombineret med en vedvarende invitation til Socialdemokratiet om at "komme hjem" til den røde side af plankeværket har givet bid, når SF-formand Pia Olsen Dyhr har været på fisketur i det socialdemokratiske vælgerhav de seneste måneder, skriver Altingets Erik Holstein.Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Erik Holstein

Når statsminister Mette Frederiksen (S) siden valget systematisk har skuffet de socialdemokratiske kernevælgere, har SF-formand Pia Olsen Dyhr stået parat med nettet for at samle dem op.

Det har ikke været de sværeste fisk at fange i vælgerhavet, men man skal trods alt stå det rigtige sted, og det har SF-formanden gjort. En nøje doceret kritik af Socialdemokratiet kombineret med en vedvarende invitation til Socialdemokratiet om at "komme hjem" til den røde side af plankeværket har givet bid.

SF var meget aktiv i kampen om store bededag og har også markeret sig godt i striden om seniorpensionen.

Partiet har tidligere koncentreret sig meget entydigt om emner som børn og unge samt klima og miljø, de områder dyrkes stadig flittigt, men SF har også stemplet ind i en række lønmodtagerdagsordener. Det har givet partiet et bredere sortiment.

SF får nu glæde af, at partiet i mange år har været det naturlige andetvalg for mange socialdemokratiske vælgere. Så længe Socialdemokratiet følger den nuværende linje med SVM-samarbejdet, burde Pia Olsen Dyhr kunne holde en opbakning på den rigtige side af ti procent.

SF står lige nu et rigtig godt sted.  

Formkurve: Super

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Pia Olsen Dyhr

Partiformand (SF), MF
cand.scient.pol. (Københavns Uni. 2010)









0:000:00