Susie Jessen
 svarer 
Morten Dahlin

Vil ministeren redegøre for, hvor meget grøn energi fra solceller og vindmøller Lemvig Kommune allerede har sat op?

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 87, Spørgsmål 8

Vil ministeren redegøre for, hvor meget grøn energi fra solceller og vindmøller Lemvig Kommune allerede har sat op, og vil ministeren i den forbindelse kommentere på, om han mener, at citronen nu presses lidt for meget i forhold til kommunens borgere?

Svar fra fredag den 5. januar 2024

Oplysninger om grøn energi fra solceller og vindmøller for Lemvig Kommune fremgår bl.a. af Plan- og Landdistriktsstyrelsens digitale register plandata.dk.

Her fremgår, at der i oktober 2023 i Lemvig Kommune er en registeret installeret kapacitet for landvindmøller på 168 MW og for solcelleanlæg på 133 MW.

Det fremgår af Lemvig Kommunes klimahandlingsplan fra efteråret 2021, at kommunen i 2050 skal være CO2-neutral. Derudover fremgår det, at frem mod 2030 skal produktionen af grøn energi i kommunen mere end fordobles.

Lemvig Kommune fortjener stor anerkendelse for at bidrage væsentligt til den grønne omstilling. Samtidigt skaber kommunens engagement på det grønne område arbejdspladser og vækst. Jeg havde selv glæde af at besøge Lemvig Kommune den 15. december 2023, hvor jeg både besøgte en klimapark, verdens første dynamiske ammoniakanlæg og Danmarks internationale klimacenter Klimatorium.

Med klimaforandringerne og krigen i Ukraine har vi mere end nogensinde før brug for, at strømmen bliver grøn, så vi kan vende ryggen til olie, kul og naturgas.

Den hurtigste og billigste vej til mere grøn strøm er ved at opsætte flere vindmøller og solceller på land. Det er derfor positivt, når kommunerne er ambitiøse i forhold til opstilling af vedvarende energianlæg.

0:000:00