Susie Jessen
 svarer 
Morten Dahlin

Susie Jessen (DD) spørger ministeren for byer og landdistrikter, Morten Dahlin, om Vestas vil være interesseret i at leje den nordligste standplads, hvis den fastholdes på 190 m

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 87, Spørgsmål 17
Vil ministeren i samarbejde med DTU undersøge om Vestas – som nuværende lejer – ville være interesseret i at leje den nordligste standplads, hvis den fastholdes på 190 m.?

Svar fra fredag den 19. januar 2024
Til brug for besvarelsen, er der gennem DTU indhentet udtalelse fra Vestas.

Vestas oplyser, at en standplads med en højdebegrænsning på 190 meter er relevant for de tests, de gennemfører på den prototypemølle, der er opstillet i dag. Når lejeperioden ophører, vil test på en standplads med højdebegrænsning på 190 meter ikke længere være relevant.

Vestas ser ikke ind i at opsætte nye møller, der er under 190 meter høje, så manglende forøgelse af højden på standpladsen vil derfor betyde, at den umiddelbart ikke er attraktiv for Vestas.

Frederiksholms Kanal 21 1220 København K www.km.dk Telefon 3392 3390 e-post [email protected]

Dette akt nr. bedes oplyst ved henvendelse til ministeriet Dato: 18. januar 2024 Morten Dahlin / Hans Peter Olsen
0:000:00