Mand med hund vinder Altingets plakatkonkurrence

Kandidat fra Liberal Alliance løb med sejren i Altingets konkurrence om bedste valgplakat. Alternativet og Socialdemokratiet var med i tæt opløb.

Martin Ancher har fået en del opmærksomhed for sin valgplakat, hvor hans hund fylder mere end ham selv på billedet. 

Som forfatteren Svend Brinkmann skrev på Twitter: "Martin Ancher er et mærkeligt navn til en hund". 

Men hunden hedder faktisk Aslan, og nu har den sikret Martin Ancher sejren i Altingets uformelle konkurrence om den bedste valgplakat ved kommunal- og regionsvalget. 

Det skete i tæt opløb med en plakat fra Alternativet og en plakat for den socialdemokratiske kandidat Jonas Bjørn Jensen. 

Martin Ancher stiller op for første gang og forsøger at blive valgt ind i Borgerrepræsentationen i København. Han er uddannet jurist med speciale i beskæftigelsesområdet. Blandt hans mærkesageer er bedre forhold for bilisterne – selv om han selv bevæger sig rundt på cykel – og mere opbakning til alle de københavnere, der gør en indsats med frivilligt arbejde. 

At Martin Ancher er glad for sin hund, fremgår også af denne video på Facebook, hvor han er ude at køre med 'Den Lyserøde Taxi'. 

Du kan læse Martin Anchers kandidatside på Altinget her

Altingets plakatkonkurrence blev afgjort ved en intern afstemning blandt alle Altingets medarbejdere. Der kunne stemmes om en håndfuld af de mange valgplakater, som i løbet af den seneste måned er blevet sendt eller afleveret til Altingets hovedkontor i Ny Kongensgade. 

På andenpladsen kom Alternativets minimalistiske plakat, der blot viser bogstavet Å – men som i mørke forvandler sig et selvlysende budskab om "Håb". 

Den slags optimisme kan partiet få brug for efter den noget kaotiske afslutning på valgkampen, hvor Uffe Elbæk har måttet undskylde partiets helt særlige festkultur.

Socialdemokrat på tredjepladsen

På tredjepladsen kom endnu en kandidat til Borgerrepræsentationen i København, nemlig socialdemokraten Jonas Bjørn Jensen. 

Han er allerede næstformand i den socialdemokratiske gruppe på rådhuset og arbejder til daglig i fagforeningen 3F. Blandt hans mærkesager er bedre plads til både cykler og metro i København – du kan se mere på Jonas Bjørn Jensens kandidatside

Forrige artikel 10 ting kommunalvalget gør os klogere på 10 ting kommunalvalget gør os klogere på Næste artikel Magten skifter i Region Sjælland Magten skifter i Region Sjælland