Debat

Er der en kommunikationsrådgiver til stede?

DEBAT: Det handler om udligning, og mindre sexet bliver det næppe. Så med andre ord: Er der en kommunikationsrådgiver til stede? Det skriver Trine Nebel (R), formand for Børne- og Ungdomsudvalget i Lyngby-Taarbæk Kommune, i et debatindlæg.
Foto: Privat
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.
Fakta
Bland dig
Vil du også deltage i debatten på Altinget | Kommunal? Send dit indspark til [email protected]

Af Trine Nebel
Formand for Børne- og ungeudvalget i Lyngby-Taarbæk 

I Lyngby-Taarbæk Kommune har vi fået tre modeller præsenteret i forhold den foreslåede nye udligningsreform. Den første er skrækkelig, den næste forfærdelig og den tredje værre end de to andre - altså set med kommunaløkonomiske briller.

Av-av-av
Der venter borgerne i ikke bare min, men også i andre såkaldt "rige" kommuner en grum budgetoplevelse, og det kommer ikke til at gå stille for sig. Hvordan forklarer man borgerne, at det ikke er kommunalpolitikernes seneste påhit, men en landspolitisk beslutning som de lokalt valgte er sat til at eksekvere?

Og hvordan forklarer man sin kommunale afmagt, når det indenrigspolitiske, nedkølede og skuldertrækkende svar lyder: "Jamen I er jo en "rig" kommune, I har nok ikke så meget at klage over...".

Klagemulighed
Klage? Det skulle da lige være over den permanent ikke-eksisterende kommunikationslinje mellem Indenrigsministeriet og det politisk udførende led i kommunerne. Og nej, jeg tænker ikke på et Excel-regneark med tre modeller, men en fælles dialog over, hvordan de mange nye besparelser, der vil ramme borgerne skal forklares, så de giver bare lidt mening og ikke kun lokale skuffelser.

De evige grønne valgløfter
SF og S har traditionelt og i det nu for længst skrinlagte FAIR-løsning lovet om ikke guld, så i hvert tilfælde kommunale grønne skove. Sådan blev det ikke, og nu bliver det værre.

Har regeringen overvejet, hvordan den vil involvere sine kommunale rødder, så der ikke fortsat på lokalt niveau varsles grønne skove, når den barske budgetvirkelighed atter bliver en anden?

Jeg minder diskret om, at der om føje tid er kommunalvalg, hvor trenden er at gå til valg på alt det man udlover, og ikke alt det man vil beskære...

Kriterier for den nye udligningsordningen
1. Personer uden beskæftigelse
2. Personer uden erhvervsuddannelse
3. Udlejede beboelseslejligheder
4. Psykiatriske patienter
5. Familier i visse boligtyper
6. Børn i familier med lav uddannelse
7. Enlige over 65 år
8. Personer med lav indkomst
9. Handicappede
10. Indvandrere og efterkommere
11. Nedgang i befolkningen
12. Lønmodtagere på grundniveau (i ufaglærte job)
13. Børn af enlige forsørgere
14. Børn, som er flyttet
15. Rejsetid

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Trine Bramsen

MF (S), fhv. forsvarsminister, transportminister og minister for ligestilling
cand.scient.soc. (Roskilde Uni. 2007)

0:000:00