Fondsdirektør om finanslov: Slip det kunstige skel mellem land og by

I udspillet til finanslov afsætter regeringen en milliard over de næste fire år til at sikre udviklingen af landdistrikterne og gøre det mere attraktivt at leve der. Men det kræver også, at vi slipper det kunstige skel mellem by og land, siger Realdanias administrerende direktør Jesper Nygård.

Tønder er et af de steder, hvor både Realdania og A.P. Møllerfonden er engagerede i at vende fortællingen om udkantsdanmark gennem støtte til at udvikle bygningskultur og lokale fællesskaber
Tønder er et af de steder, hvor både Realdania og A.P. Møllerfonden er engagerede i at vende fortællingen om udkantsdanmark gennem støtte til at udvikle bygningskultur og lokale fællesskaberFoto: Ritzau/Lars Skaaning
Mikala Satiya Rørbech

Den geografiske balance er et yndet politisk udtryk. Der skal være mere af det. Balance altså.

I regeringens præsentation af forslaget til finanslov for 2024 er ”et sammenhængende Danmark i geografisk balance" en af prioriteterne. Og de sætter handling bag ordene med en milliard kroner målrettet initiativer i landdistrikterne.

Pengene skal fordeles frem til 2027 og blandt andet gå til en forhøjelse af befordringsfradraget og indførelse af fuldt landevejsprincip. Det skal med andre ord være billigere at komme til og fra udkantsområderne i Danmark.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00