Her forhandler de stadig om borgmesterkæderne: Dragør har alligevel ikke en ny borgmester

Få overblik over, hvor i landet kommunerne stadig mangler at sætte navn på deres borgmester for de næste fire år. Artiklen opdateres løbende.

Det er endnu uklart, om den socialdemokratiske borgmester i Fredericia, Steen Wrist, kan beholde sin post. 
Det er endnu uklart, om den socialdemokratiske borgmester i Fredericia, Steen Wrist, kan beholde sin post. Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Sine Riis LundCaroline Tranberg

Der er blevet sat navn på langt de fleste nye borgmestre på det kommunale danmarkskort.

En enkelt kommune har endnu ikke meldt ud, hvem der fra næste år kan iklæde sig borgmesterkæderne. Her kan du se, hvilken kommune, der er tale om:

Dragør

Det var egentlig meldt ud, at Kenneth Gøtterup (K) havde landet borgmesterposten i Dragør. Men sent onsdag fortæller han til DR, at der endnu ikke er en aftale på plads. 

Dragør er en af landets mindste kommuner med bare 15 medlemmer i kommunalbestyrelsen. Venstre har haft magten i Dragør de sidste to valgperioder med borgmester Helle Barth (V), som genopstiller.

Konservative gik mere end 18 procent frem, og blev kommunens største parti. Næstflest stemmer gik til Tværpolitisk Forening, Liste T – og Socialdemokratiet, Venstre og den nye lokalliste Sydamagerlisten fik også mandater i bestyrelsen. Konservatives kandidat fortæller til DR, at han er i dialog med Socialdemokratiet og Venstre.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00