Kommunalekspert: Danmark bryder konvention

INTERVIEW: Strukturreformen og de senere års opstramning af kommunernes rammevilkår strider mod konventionen, Danmark har tilsluttet sig, og er ved at nedbryde kommunestyret, siger kommunalpolitisk rådgiver, der står bag ny bog om emnet.

Strukturreformens gentegning af det kommunale Danmarkshort har været medvirkende til nedbrydningen af det lokale selvstyre, siger kommunalpolitisk rådgiver Søren Villadsen, der er redaktør for en ny bog om spørgsmålet.
Strukturreformens gentegning af det kommunale Danmarkshort har været medvirkende til nedbrydningen af det lokale selvstyre, siger kommunalpolitisk rådgiver Søren Villadsen, der er redaktør for en ny bog om spørgsmålet.Foto: NASA
Lasse Lange

Man har glad og gerne overtrådt konventionen.

Søren Villadsen
Kommunalpolitisk rådgiver, forfatter

Det står skidt til med det kommunale selvstyre i Danmark.

Det er det utvetydige budskab fra kommunalpolitisk rådgiver Søren Villadsen, der står bag en ny bog, der tager temperaturen kommunestyret i Danmark.

“Helt galt for selvstyret gik det, da den daværende VK-regering sammen med Dansk Folkeparti gennemførte en såkaldt strukturreform efterfulgt af en budgetlov samt andre indgreb på blandt andet det sociale område og arbejdsmarkedsområdet,” skriver Søren Villadsen i et resume offentliggjort på Altinget onsdag.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00