Landsretten slår fast: Kommune har underbetalt privat plejefirma

Brønderslev Kommune er blevet dømt ved Landsretten for at have underbetalt et privat plejefirma for ydelser på ældreområdet. Arbejdsgiverforening håber, at sagen kan danne præcedens og styrke borgernes frie valg.

Brønderslev Kommune er af Vestre Landsret blev pålagt at betale fem millioner kroner i erstatning til det private plejefirma Blæksprutten ApS.
Brønderslev Kommune er af Vestre Landsret blev pålagt at betale fem millioner kroner i erstatning til det private plejefirma Blæksprutten ApS.Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Andreas Arp

Diskussionen om, hvorvidt kommuner fifler med priserne over for private leverandører på ældreområdet, får nu nyt liv.

Vestre Landsret har således i en dom 5. juli givet branche- og arbejdsgiverforeningen Kristelig Arbejdsgiverforening Pleje (KA Pleje) ret i, at Brønderslev Kommune i en periode på fire år ikke har betalt et privat plejefirma det samme, som hvis kommunen selv skulle løse opgaven.

Det er i strid med lovgivningen, og kommunen er derfor blevet pålagt at betale det pågældende plejefirma fem millioner kroner i erstatning samt sagsomkostninger til KA Pleje. 

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024