Taberkommuner har på få år lagt milliarder til side

OPGØRELSE: De syv kommuner, som står til det største forholdsvise tab på de forliste udligningsforhandlinger, har på fire år øget deres samlede opsparing med over fem milliarder kroner.

Københavns Kommune har siden 2014 årligt lagt en lille milliard til side til fremtidige investeringer. Nu mister kommunen en halv milliard efter forliste udligningsforhandlinger.
Københavns Kommune har siden 2014 årligt lagt en lille milliard til side til fremtidige investeringer. Nu mister kommunen en halv milliard efter forliste udligningsforhandlinger.Foto: Anne Bæk/ Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Lige knap en milliard kroner.

Så meget står syv kommuner – alt andet lige – til at skulle afgive årligt til landets øvrige kommuner fra 1. januar 2019, efter at de politiske forhandlinger om en justering af udligningsordningen brød sammen.

De syv kommuner står alle til at miste indtægter svarende til mere end en tredjedel procent af deres samlede skatteindtægter. Målt i kroner spænder det fra København, som må afgive over 500 millioner kroner, til Billund Kommune, som står over for et tab på knap 16 millioner kroner.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00