EL: Hvorfor skal etniske danskere uddele kunststøtten?

KUNSTFOND: Et fåtal af Statens Kunstfonds nye medlemmer har indvandrerbaggrund, og det undrer Enhedslisten, som nu vil tage sagen op med kulturminister Marianne Jelved (R). Husk armslængdeprincippet, lyder svaret fra Radikale.
Enhedslisten undrer sig over, at der ikke er flere med indvandrerbaggrund repræsenteret i Statens Kunstfond.
Enhedslisten undrer sig over, at der ikke er flere med indvandrerbaggrund repræsenteret i Statens Kunstfond.Foto: Colourbox.com
Per Bang Thomsen

Jeg mener, det er vigtigt, at fonden afspejler et bredt udsnit af danskerne. Derfor undrer det mig, at der ikke er flere af de udpegede, som har en indvandrerbaggrund. Det vil jeg tage op med ministeren.

Jørgen Arbo-Bæhr (EL)
Kulturordfører
Fakta

Om den nye Statens Kunstfond:

Den nye Statens Kunstfond kommer til at bestå af 12 udvalg, en bestyrelse og et repræsentantskab. Udvalgene vil uddele samme midler til kunsten som i dag.

Fondens primære opgave er at tildele kunststøtte til kunstnere, kunstinstitutioner m.fl.

Hvordan pengene fordeles, bliver afgjort i udvalgene for de forskellige kunstområder, hvis medlemmer er udpeget på baggrund af deres kunstfaglige ekspertise. Udvalgsmedlemmerne udpeges af henholdsvis Statens Kunstfonds Repræsentantskab og kulturministeren.


Kilde: Kulturstyrelsen

Hvorfor er der stort set ingen nydanskere blandt de 30 medlemmer, som tidligere på ugen blev udpeget som medlemmer af Statens Kunstfond?

Det spørgsmål vil Enhedslistens kulturordfører, Jørgen Arbo-Bæhr, gerne have svar på.

Af de 30 medlemmer, som fremover skal uddele støttekroner til blandt andet billedkunst, film og litteratur, er blot to af medlemmerne født uden for Danmark.

Altinget logoKultur
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kultur kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00