Forfattere kræver ændringer i regler om fleksjob

KUNSTNER I ARBEJDE: Når forfattere rammes af sygdom, tvinges de ofte ud i fleksjobs uden for deres fagområde. Dansk Forfatterforening oplever, at dets medlemmer ikke får deres primære beskæftigelse godkendt som fleksjobs, og ønsker vilkårene ændret.

Foto: Scanpix
Peter Pagh-Schlegel

Når en børnehavepædagog er nødsaget til at arbejde på nedsat tid på grund af længerevarende sygdom, står kommunen som regel til rådighed med et tilbud om fleksjob og en pose penge ved siden af.

Da jobcenteret vurderede, at mit forfatterarbejde var skyld i mine overbelastede arme, truede de med at forlange, at jeg skulle stoppe med at skrive, da det påvirkede mit hverdagsjob

Louise Haiberg, Forfatter i fleksjob

Samme vilkår gælder ikke, hvis man arbejder inden for et kunstnerisk fagområde som for eksempel forfatter. Sådan lyder det fra Dansk Forfatterforening, der har erfaringer med, at deres medlemmer er kommet i klemme i systemet og bliver tvunget ud i fleksjobs som blomsterbindere og kontorjobs.

”Hvis du er kronisk syg og kun kan arbejde et vist antal timer om ugen, så må du ikke fleksjobbe som forfatter, fordi samfundet ikke accepterer forfatterhvervet som et rigtigt job,” siger Jakob Vedelsby, der er formand for Dansk Forfatterforening.

Altinget logoKultur
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kultur kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00