Kunstfond efterlyser ansøgninger fra provinsen

OPFORDRING: Landets kommuner bør få øjnene op for det store potentiale i professionel billedkunst, mener formanden for Statens Kunstfond, Gitte Ørskou, der efterlyser flere ansøgninger fra provinsen.

Gitte Ørskou opfordrer kommunerne til at fokusere mere på billedkunsten - og sende ansøgninger til projekter til Statens Kunstfond.
Gitte Ørskou opfordrer kommunerne til at fokusere mere på billedkunsten - og sende ansøgninger til projekter til Statens Kunstfond.Foto: Kunsten.dk
Erik Bjørn Møller

Det er netop denne cocktail af et kommunalt billedkunstråds billedkunstfaglige kompetencer og de lokalpolitiske ambitioner, der ofte er forudsætningen for lokale initiativer, som kan tiltrække kunststøtte fra os i Statens Kunstfond. Jeg så gerne langt flere ansøgninger fra provinsen.

Gitte Ørskou
Formand for Statens Kunstfond og museumsdirektør på Kunsten i Aalborg

Kommunerne bør styrke de professionelle billedkunstmiljøer rundt omkring i landet, for der er et stort potentiale i den professionelle billedkunst – ikke mindst i samarbejde med lokale aktører som eksempelvis foreningslivet og kommunale billedkunstråd.

Netop cocktailen med lokalpolitiske ambitioner, lokale professionelle kunstnere og kommunale billedkunstråd med kunstfaglige kompetencer kan samtidig udløse imødekommenhed og økonomisk støtte fra Statens Kunstfond.

Sådan lyder det fra formanden for Statens Kunstfond, Gitte Ørskou, efter søsættelsen af en ny kunstfestival, hvor kunsten sejler ud til otte havnebyer i Lolland og Guldborgsund Kommuner.

Altinget logoKultur
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kultur kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00