Jakob Nielsen ny chefredaktør for Altinget

UDNÆVNELSE: 45-årige Jakob Nielsen er den nye ansvarshavende chefredaktør for Altinget.dk. Han har senest været digital redaktionschef for dagbladet Politiken og starter 1. maj.

- Det er fantastisk at blive sat i spidsen for et rent digitalt medium, der nyder så bred anerkendelse for sin neutralitet. Det vil jeg værne om, siger Jakob Nielsen.
- Det er fantastisk at blive sat i spidsen for et rent digitalt medium, der nyder så bred anerkendelse for sin neutralitet. Det vil jeg værne om, siger Jakob Nielsen.Foto: Rasmus Flindt Pedersen/Altinget.dk
Redaktionen

Altingets nye ansvarshavende chefredaktør hedder Jakob Nielsen. Han er 45 år og kommer fra Politiken, hvor han senest har været digital redaktionschef og lederskribent.

Han afløser Altingets stifter Rasmus Nielsen (56), der har været chefredaktør siden starten for 17 år siden.

“Altinget er en unik succes i dansk presse. Det er en netavis, der tjener penge uden at gå på kompromis med kvaliteten. Jeg er meget stolt over, at Rasmus Nielsen nu vil lade mig føre Altinget ind i næste fase som chefredaktør,” siger Jakob Nielsen.

“Politik har været omdrejningspunktet for min karriere. Samtidig er jeg meget optaget af at skabe digital fornyelse. Udviklingen på det felt kommer kun til at gå hurtigere, og her står Altinget i en meget stærk position. Jeg glæder mig til at modernisere den politiske journalistik sammen med det stærke hold af journalister på Altinget,” tilføjer han.

Borgen, EU, Washington 
Jakob Nielsen er uddannet journalist 1994-98 og har siden arbejdet journalistisk med dansk, europæisk og amerikansk politik. Han var politisk redaktør for Politiken 2003-06 og har været avisens korrespondent i både Bruxelles og Washington. Han har endvidere været avisens indlands- og forsideredaktør. Han har også udgivet en guide til EU samt biografierne ‘Helle For Magten’ og ‘Outze i Krig’.

 
”Det føles sikkert, men også offensivt at invitere Jakob Nielsen ind i redaktørstolen. Ikke bare vi, men hele det politiske Danmark kender Jakob som en kompetent, sober, bredtfavnende og velskrivende politisk redaktør, som vil kunne tilføre Altinget yderligere redaktionel flyvehøjde,” siger Altingets udgiver Rasmus Nielsen. Han vil fremover som direktør koncentrere sig om forretningsmæssig og strategisk udvikling af sine medievirksomheder.

”Jakob får til opgave at løfte vores journalistik – både den meget læste gratisforside til en bred offentlighed og de mange abonnementsbaserede fagportaler til professionelle. Vi skal fortsætte den grundige dækning i detaljen og styrke dækningen af de brede dagsordener i konkurrence med andre,” tilføjer Rasmus Nielsen.

Altinget skal i de kommende år styrke sin position, samtidig med at mediet fastholder sin tårnhøje troværdighed. Hele 87 pct. af Altingets abonnenter betragter netavisen som politisk neutral.

”Det er fantastisk at blive sat i spidsen for et rent digitalt medium, der nyder så bred anerkendelse for sin neutralitet. Det vil jeg værne om ” siger Jakob Nielsen.

Den nye chefredaktør tiltræder 1. maj.

Dokumentation

Jakob Nielsen CV

·      Født 1971

·      Gift med Charlotte Harder

·      Tre børn på 3, 11 og 16

Uddannelse

·      Student 1990 fra Schneekloths Skole

·      Bosat Paris 1991-1993

·      Studier på CBS 1993-1994

·      DJH 1994-1998 (praktik på Politiken)


Information

·      Korrespondent i Bruxelles 1998-1999

Politiken

·      Arbejdsmarkedsreporter 1998

·      Korrespondent i Bruxelles 1999-2001

·      Politisk redaktør 2003-2006

·      Forsideredaktør 2009

·      Indlandsredaktør 2010-2011

·      Korrespondent i Washington 2011-2014

·      Klimaredaktør 2014-2015

·      Digital redaktionschef, lederskribent 2015-


Dansk Journalistforbund

·      Formand for Kredsen af Journaliststuderende 1996-1997

·      Medlem af hovedbestyrelsen i DJ (1997-1998)


Bøger

·      Turen går til EU (Politikens Forlag, 2001)

·      Helle for Magten (Politikens Forlag, 2007)

·      Outze i Krig (Informations Forlag, 2008)


Rejselegater

·      Gaza-striben 3 uger / Folkekirkens Nødhjælp 2001

·      USA 4 uger / German Marshall Fund, 2004

·      Japan 2 uger / NSK (Japanske dagblades forening), 2007


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jakob Nielsen

Ansv. chefredaktør, Altinget
journalist (DMJX 1998)

Rasmus Nielsen

Formand for Alrow Media, udgiver af Altinget i Danmark, Norge og Sverige samt Mandag Morgen
journalist (Danmarks Journalisthøjskole 1983)

0:000:00