Forsknings-opråb møder glæde hos landbruget

KOMMISSION: Natur- og Landbrugskommissionens ønske om at styrke forskningen på landbrugs- og miljøområdet møder glæde hos Landbrug & Fødevarer og AgroTech. Men der er brug for flere ressourcer og mere frihed, understreger de.
Står det til Natur- og Landbrugskommissionen, skal man fra politisk side styrke forskningen og teknologiudviklingen inden for landbrugs- og miljøområdet.
Står det til Natur- og Landbrugskommissionen, skal man fra politisk side styrke forskningen og teknologiudviklingen inden for landbrugs- og miljøområdet.Foto: Colourbox.dk
Per Bang Thomsen

Vi skal have meget mere fokus på, hvordan vi kan bruge forskningsresultaterne i den virkelige verden. Vi skal altså se på, hvordan vi kan omsætte forskningen til konkrete arbejdspladser, og det kræver, at man binder forskningen og erhvervslivet mere sammen.

René Logie Damkjer
Administrerende direktør hos AgroTech

Hvis det danske landbrug skal overleve og blive ved med at udvikle sig, bliver man fra politisk side nødt til at sætte skub i udviklingen af ny teknologi og styrke forskningen inden for både landbrugs- og miljøområdet. Ellers risikerer de danske landmænd at ende med en bundplacering i fremtidens internationale konkurrence-kapløb.

Det er budskabet fra Natur- og Landbrugskommissionen, der onsdag præsenterede sin længe ventede statusrapport.

Den godt 600 sider lange rapport har taget temperaturen på det danske landbrug og miljø. Og ifølge kommissionen er den danske landbrugssektor under hårdt pres på grund af fejlslagne investeringer og økonomisk krise. Derfor er der ifølge kommissionen brug for "markante nybrud" inden for hele forskningsområdet, hvis både landmændene og miljøet skal klare sig på længere sigt.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00