Debat

K kan bremse landbrugsministeren

DEBAT: Reelt har vi ikke en miljø- og fødevareminister. Vi har en landbrugsminister, skriver Peder Størup fra Naturbeskyttelse.dk. Men Konservative kan standse Venstre-regeringens natur- og miljøskadelige politik, mener han. Spørgsmålet er, om de vil.

Ifølge Peder Størup fra Naturbeskyttelse.dk vil regeringens politiske kurs koste eksistensen af både dyre- og plantearter i naturen.
Ifølge Peder Størup fra Naturbeskyttelse.dk vil regeringens politiske kurs koste eksistensen af både dyre- og plantearter i naturen.Foto: Privat foto
Line Jenvall
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Peder Størup
Manden bag Naturbeskyttelse.dk

Miljø- og Fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) bruger en retorik, man normalt kun forventer at høre fra den mest rabiate fløj af landbrugslobbyister. 

Eksempelvis lyder overskriften i en pressemeddelelse fra Naturstyrelsen "Eva Kjer: Forhadte vandløb skal ud af nye vandområdeplaner". 

En sådan måde at omtale naturen på er uhørt på politisk niveau, og endnu mere uhørt, når den er med en miljøminister som afsender. Desværre er der nok ikke ’røget en finke af panden’, men udtalelsen er simpelthen udtryk for Venstre-regeringens mening om naturen. 

Fakta
Vil du blande dig i debatten?
Send dit indlæg til [email protected].

Det må på den baggrund stå klart for de fleste, at Danmark ikke længere har en miljøminister, men i praksis kun en landbrugsminister, som endda ikke er bleg for at lade naturen og resten af samfundet betale regningen for Venstres landbrugspolitik. 

Naturen lyver ikke
Men Danmark har brug for en miljøminister, for naturen er trængt, uanset hvad Venstre ellers måtte finde det politisk belejligt at mene. 

Jeg tror og håber dog på, at Konservative vil sætte hælene i og tage ansvaret for et grønt flertal.

Peder Strørup
Naturbeskyttelse.dk

Men naturen lyver ikke. Fakta fra videnskabelige undersøgelser og nationale opgørelser viser, at naturen er presset helt i bund. 90 procent af naturtyperne og 39 procent af arterne under EU’s habitatdirektiv har ugunstig bevaringsstatus ifølge DCE – Nationalt Center for Miljø og Energi. 

Kort sagt risikerer den politiske kurs at betyde, at vilde dyre- og plantearter vil forsvinde fra Danmark, og kommende generationer fratages dermed muligheden for at opleve en rig og varieret natur. 

Kan K blive naturens redning?
Hvis Venstres naturskadelige politik skal bremses, kan Det Konservative Folkepartis stemmer blive helt afgørende på den politiske vægtskål. 

Det Konservative Folkeparti har på det seneste markeret sig med en grøn retorik. 

Men retorikken alene kan ikke redde vandløbene, det åbne land og skovenes truede arter, hvis blå bloks eneste grønne stemme ender med at give Venstre-regeringens natur- og miljøskadelige politik flertal. 

Jeg tror og håber dog på, at Konservative vil sætte hælene i og tage ansvaret for et grønt flertal, som sikrer naturen og kommende generationer en arv, som er mere grøn end den, Venstre-regeringen har intentioner om at efterlade.

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00