Miljøministeriet giver millionbeløb til flere markvildtslav

KORT NYT: Miljøminister Kirsten Brosbøl (S) afsætter fire millioner kroner til rådgivning af landmænd, lodsejere og jægere i markvildtslav. Det skal bl.a. forbedre forholdene for agerhøns og harer.

Flere markvildtslav skal gøre livet lettere for agerhøns og harer i Danmark.

Miljøministeriet oplyser i en pressemeddelelse, at man har bevilget fire millioner kroner til at bygge videre på et pilotprojekt, Danmarks Jægerforbund satte i gang sidste år. 

Projektet, der sidste år blev støttet med 2,1 millioner kroner af Miljøministeriet, betød, at der blev dannet omkring 20 lokale markvildtslav rundt omkring i Danmark. Miljøminister Kirsten Brosbøl lægger vægt på frivilligheden bag markvildtslavene:

"Nu kan vi få sat gang i endnu flere tiltag, der vil have stor betydning for antallet af dyr og planter på de danske marker. Hele arbejdet bygger på en stor grad af frivillighed og forhåbentlig masser af motivation hos lodsejere, der gerne vil have mere natur på deres landbrugsjord," siger hun. 

Et markvildtslav er et veldefineret landareal på mellem 1.000 og 1.500 hektar. Her samarbejder flere lodsejere på tværs af naboskel for naturhensyn i det hele taget. Den nye bevilling fokuserer blandt andet på at fremme natur- og vildtpleje for harer og agerhøns.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00