Minister kalder blåt udspil et ”fupnummer” – men kan han stadigvæk lande en bred landbrugsaftale?

Fødevareminister Rasmus Prehn kritiserer fem blå partiers nye landbrugsudspil, men afviser det ikke endnu. Måske fordi håbet stadigvæk er en aftale med både røde og blå partier. Hør med i dagens Ajour. 

Foto: Mikkel Berg Pedersen/Freelance/Ritzau Scanpix
Caroline Tranberg

For mindre end to uger siden satte fødevareminister Rasmus Prehn (S) et ultimatum til partierne i landbrugsforhandlingerne: Sig ja til vores budget og vær klar på at arbejde med et bindende klimamål, eller bliv væk fra møderne.

Fredag præsenterede fem af de blå partier (V, K, DF, LA, NB) så deres fælles bud på en landbrugsaftale, som både sprænger regeringens budget, og ikke indeholder bindende mål for CO2-reduktioner.

Det fik fødevareministeren til at kalde det blå bud for "dybt uambitiøst" og et "fupnummer".

Alligevel har han ikke afvist udspillet – måske fordi regeringens mål stadigvæk er en landbrugsaftale over midten. Men er det overhovedet en mulighed med det nye blå udspil? Hør med i dagens afsnit, hvor redaktør på Altinget Energi og Klima, Morten Øyen, dykker ned i partiernes planer for en landbrugsaftale.

Læs også

 

 

 

 

Denne udsendelse er medfinansieret af EU igennem Europa Parlamentets støtteprogram for kommunikation. Europa Parlamentet har ingen indflydelse på udsendelsen og kan ikke stilles til ansvar for information eller meninger ytret i udsendelsen.

Foto:


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Rasmus Prehn

MF (S), fhv. minister for fødevarer, landbrug og fiskeri og for udvikling
cand.scient.soc. (Aalborg Uni. 2002)

0:000:00