Om  
Linea Søgaard-Lidell

Linea Søgaard-Lidell er den liberale gruppes nye forhandler på EU-forslag om virksomhedsansvar

Linea Søgaard-Lidell (V) er på vegne af den liberale gruppe i Europa-Parlamentet blevet udpeget som skyggerapporteur på EU-Kommissionens lovforslag om Due Diligence. 

Linea Søgaard-Lidell er den liberale gruppe i Europa-Parlamentets skyggerapporteur på EU-Kommissionens lovforslag om Due Diligence.
Linea Søgaard-Lidell er den liberale gruppe i Europa-Parlamentets skyggerapporteur på EU-Kommissionens lovforslag om Due Diligence.Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Sabine Dybdahl Christoffersen

Linea Søgaard-Lidell, medlem af Europa-Parlamentet for Venstre, er blevet valgt som forhandler på EU-Kommissionens lovforslag om Due Diligence på vegne af Renew Europe, den liberale gruppe i Europa-Parlamentet.

Det oplyser Venstre. 

Forslaget vil stille virksomheder til ansvar for deres værdikæder i forhold til menneskerettigheder, klima og miljø.

Det var oprindeligt en del af et forslag om virksomhedsledelse, der blev droppet efter kritik. Nu har Kommissionen fremsat et nyt forslag med elementer fra det tidligere forslag i forslaget om due diligence.

Linea Søgaard-Lidell er forstående overfor hensigten om, at virksomhederne skal have en større bevidsthed om deres værdikeder.

Men hun stiller sig kritisk overfor, at interesseorganisationer og andre aktører skal kunne blande sig i, hvilke beslutninger ledelser i store virksomheder træffer, og at forslaget vil forpligte virksomheder til at tilpasse deres strategier, så de lever op til Paris-aftalen.

”Det er uhørt, at Kommissionen lægger op til at gøre virksomheder ansvarlige for, at internationale politiske aftaler overholdes. Det er altså lande - og ikke virksomheder - der skal stå til ansvar for, at vi når Paris-aftalen. Vi kan ikke pålægge private virksomheder, at de skal leve og ånde for at opnå en politisk målsætning," udtaler hun.

Linea Søgaard-Lidell blev valgt til Europa-Parlamentet for Venstre 26. maj 2019.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Linea Søgaard-Lidell

MF (V)
cand.public. (Aarhus Uni.)

0:000:00