Troels Lund-forklaring vækker undren

SKOV: Miljøministeren siger, at han krævede, at man skulle følge DMU's anbefalinger. Det gjorde man ikke, mener DMU. Ministeren lyver eller har ikke styr på sit ministerium, mener SF.
Tabellen viser for naturtyperne Elle- og askeskove, 91E0, samt Skovbevoksede tørvemoser, 91D0, hvorledes en negativ klassifikation ændres til en mere positiv bedømmelse. Vurderingen U2 = dårlig naturtilstand er forsvundet og ændret til god/ukendt eller U1 = ringe naturtilstand.
Tabellen viser for naturtyperne Elle- og askeskove, 91E0, samt Skovbevoksede tørvemoser, 91D0, hvorledes en negativ klassifikation ændres til en mere positiv bedømmelse. Vurderingen U2 = dårlig naturtilstand er forsvundet og ændret til god/ukendt eller U1 = ringe naturtilstand. Foto: Nepenthes
Anders Jerking

Enten taler Troels Lund usandt, eller også har han ikke styr på sit ministerium. Begge dele er ret katastrofalt for en minister.

Ida Auken (SF)
Miljøordfører
Fakta

Forklaringer: 
Det sagde miljøministeren fredag 25/9-09:
"Det er den danske regering, der implementerer et EU-direktiv, og det gør vi på baggrund af forskellige råd, som vi får. Og der har vi implementeret det på den måde, som vi synes, det skal implementeres på, og det er sagen i det her. Og det er det, jeg har at sige." (Berlingske Tidende)

Det sagde miljøministeren tirsdag 30/9-09:
"Jeg sagde klart, at man skulle følge DMU's faglige vurderinger." (Altinget)

Miljøminister Troels Lund Poulsen (V) slår nu fast, at han tilbage i december 2007 krævede, at det var DMU's vurderinger af skovenes tilstand, der skulle indberettes til EU.

Men det var ikke DMU's vurderinger, der blev sendt til EU - mener DMU. I stedet indberettede Danmark en lang mere positiv vurdering af skovenes tilstand.

I SF' undrer man sig over ministerens forklaring.
"Enten taler Troels Lund usandt, eller også har han ikke styr på sit ministerium. Begge dele er ret katastrofalt for en minister," siger SF's miljøordfører, Ida Auken.

Papirer støtter Troels Lund 
Troels Lund Poulsens forklaring støttes af papirer fra Miljøministeriet, som Altinget er i besiddelse af. Her står: "Ved tidligere drøftelse med ministeren har ministeren tilkendegivet, at opgørelsen af bevaringsstatus for naturtyper og arter er et fagligt ansvar for DMU. Alternativt kunne det komme til at fremstå sådan, at ministeriet eller ministeren har blandet sig i eksperternes vurdering," hedder det 17. december 2007.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00