Debat

Udvalgsformand til Samira Nawa: Kald bare mine krav til indfødsret for sindelagskontrol – modsat dig ønsker jeg ikke islamister i Danmark

Det ville være en katastrofe at lade ministerierier og bureaukrater tildele indfødsret, som Samira Nawa foreslår. Vi skal kræve, at de, der får indfødsretten, forstår og værdsætter den. Du må gerne kalde det sindelagskontrol, for ja, jeg ønsker ikke islamister, der hylder terror, i Danmark, skriver Mikkel Bjørn (DF) til Samira Nawa (R).

Det fremstår efterhånden tydeligt, at Radikale og Samira Nawa taler et helt andet sprog end de forfædre, som lagde grunden til vor moderne stat, og som netop tog eksplicit stilling til spørgsmålet om indfødsret.
Det fremstår efterhånden tydeligt, at Radikale og Samira Nawa taler et helt andet sprog end de forfædre, som lagde grunden til vor moderne stat, og som netop tog eksplicit stilling til spørgsmålet om indfødsret.Foto: Emil Nicolai Helms/Ritzau Scanpix
Mikkel Bjørn
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Indfødsretten er ikke blot et stykke papir.

Det er en dyb forpligtelse, en hyldest til vores fædreland, en anerkendelse af vores historie og kultur.

Det er en ærbødighed over for vores forfædres arv og en forpligtelse til at videreføre denne arv til kommende generationer.

Det ved jeg godt kan være svært at forstå, hvis man grundlæggende ikke mener, der bør være nogen grænser eller noget nationalt fællesskab. Det, kan jeg godt forstå, er Radikales udgangspunkt.

Læs også

I 1980’erne og 90'erne foregik der en lemfældig tildeling af indfødsret, hvor mange, der ikke kunne tale vores sprog eller forstå vores kultur, blev tildelt den ærefulde ret, som dansk indfødsret er.

Dette underminerer betydningen af indfødsretten og gør os, de oprindelige borgere, fremmede i vores eget land.

Indfødsretten er en vigtig del af at sikre vores eksistens som nation og folk. Vi skal stille strenge krav til dem, der ønsker at opnå denne ret, for at sikre, at de er knyttet til vores folk og kan bidrage til vores samfund.

Vi skal ikke blot give indfødsret, vi skal kræve, at de, der får den, forstår og værdsætter den. Derfor ville det også være en katastrofe at overføre kompetencen til bureaukrater og fuldmægtige i ministerier – som ikke skal stå ansigt til ansigt med vælgerne.

Du må gerne kalde det sindelagskontrol, for ja, jeg ønsker ikke islamister, der hylder terror, i Danmark. Logisk set må jeg forstå, at du har det på en anden måde.

Mikkel Bjørn (DF)
Indfødsretsordfører

Når Samira Nawa alligevel foreslår dette, så er det selvfølgelig, fordi hun ved, at det er en måde, hvorpå hun kan få gennemført sin politik gennem administrative beslutninger helt uden, at nogen skal stå til ansvar. Det er den ikke-valgte adel i bureaukratiet, der får magten.

Det er en udemokratisk og mildest talt beskæmmende måde at føre politik på.

Det fremstår efterhånden tydeligt, at Radikale og Samira Nawa taler et helt andet sprog end de forfædre, som lagde grunden til vor moderne stat, og som netop tog eksplicit stilling til spørgsmålet om indfødsret, og hvordan den skulle tildeles.

Det bør stå klart for enhver, at min opfattelse af denne hellige ret har mere rod i dansk historie og samfund end Nawas og Radikales.

For indfødsretten skal ikke gives let. Den skal være betinget af en række krav, herunder troskab og loyalitet over for Danmark, overholdelse af vores lovgivning, respekt for vores grundlæggende retsprincipper, og evnen til at tale og forstå vores sprog og kultur.

Læs også

Disse krav er nødvendige for at sikre, at de, der får indfødsret, er knyttet til vores folk og kan bidrage til vores samfund.

Når jeg laver en stikprøve af de ansøgere på lovforslaget, som står til at blive danske statsborgere, men alligevel kan konstatere, at der er dømte voldsmænd, der har overfaldet politikere, eller islamister som hylder terror, så skal du jo ikke rette skytset mod mig.

Ret din vrede mod vores nuværende krav til indfødsretten, som åbenlyst er for lave. Du må gerne kalde det sindelagskontrol, for ja, jeg ønsker ikke islamister, der hylder terror, i Danmark. Logisk set må jeg forstå, at du har det på en anden måde.

Derfor er det også oplagt at indføre en mere omfattende prøve, der kræver en dybere forståelse af Danmarks historiske og kulturelle forudsætninger.

Mikkel Bjørn (DF)
Indfødsretsordfører

Det kræver åbenlyst ikke en dyb forståelse af vores historie, vores kultur, vores samfundsforhold, når islamister og voldsmænd får tildelt vores helligste ret. Derfor er det også oplagt at indføre en mere omfattende prøve, der kræver en dybere forståelse af Danmarks historiske og kulturelle forudsætninger.

Vi kunne også overveje et loft på for eksempel 100 eller 200 personer, så vi har ordentlig tid til at behandle ansøgningerne.

Når det er de folkevalgtes opgave at vedtage den lov, som skal gøre fremmede til danske, så er det fordi en så stor beslutning skal have demokratisk legitimitet. Det får beslutningen ved, at det er os folkevalgte, der træffer beslutningen.

Lad os stå vagt om vores indfødsret, lad os værne om vores arv, lad os sikre, at de, der bliver tildelt denne ret, er værdige til den.

Lad os sikre, at indfødsretten forbliver en hyldest til vores fædreland, en anerkendelse af vores historie og kultur, en ærbødighed over for vores forfædres arv og en forpligtelse til at videreføre denne arv til kommende generationer.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Mikkel Bjørn

MF (DF), formand, Indfødsretsudvalget
lærer (Jelling seminarium 2020)

Samira Nawa

MF (R)
cand.polit. (Københavns Uni. 2014)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024