Søren Egge Rasmussen
 svarer 
Jacob Jensen

Er ministeren enig i fortolkning om motorkraft i fiskefartøjer?

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

§20-spørgsmål 750

Er ministeren enige i den fortolkning, som tidligere fiskeriministre - Eva Kjer Hansen og Rasmus Prehn – har lagt til grund i forhold til lovgivningen vedrørende motorkraft i fiskefartøjer, hvor det er motorfabrikanten, der angiver skibsmotorens ydelse i kilowatt eller hestekræfter?
Skriftlig begrundelse:
Ingen.

Svar fra tirsdag den 9. april 2024

Der er noget der tyder på, at Fiskeristyrelsens forvaltning af motorkraftområdet ikke har været tilfredsstillende. På den baggrund har Fiskeristyrelsen sat gang i en grundig gennemgang af motorkraftområdet, som jeg ser frem til at modtage. Fiskeristyrelsens gennemgang vil indeholde en faglig vurdering af motorkraftområdet, herunder en juridisk fortolkning af reglerne om nedbremsning af motorer. Gennemgangen forventes klar i løbet af 2. kvartal af 2024.

0:000:00