Hvem stemmer på Radikale? Her er partiets kernevælger

VÆLGERPROFIL: Er Radikales vælgere unge eller gamle? Og hvilken uddannelsesbaggrund er mest udbredt blandt partiets vælgere? Altinget ser nærmere på den typiske R-vælger på dagen for partiets landsmøde.

Lørdag afholder Radikale sit årlige landsmøde i Nyborg.

I den anledning ser Altinget nærmere på, hvem den typiske radikale vælger er.

Sætter du kryds ved Radikale, er der stor sandsynlighed for, at du er mellem 18 og 24 år og studerende. Ellers har du en længe videregående uddannelse bag dig og arbejder i den private sektor.

Det viser en analyse af partiernes vælgerprofiler, som professor Kasper Møller Hansen har lavet for Altinget på baggrund af tal fra Kantar Gallup og Epinion.

Bliv klogere på Radikales vælgerprofil i grafen nedenfor.

Artiklen fortsætter efter grafen.

Derudover vil du formodentlig stemme på Socialdemokratiet, hvis du ikke skulle stemme på Radikale. Det viser en undersøgelse af vælgernes andet valg, som Epinion har lavet for Altinget og DR.

*Rettet 22. september, klokken 12.05: Tidligere fremgik det af grafikken, at den statistiske usikkerhed var +/- 1,4 procentpoint. Det korrekte tal er +/- 5,8 procentpoint. Altinget beklager fejlen.

 

Forrige artikel Statsministeren indfører nye restriktioner: Vi skal se færre mennesker Statsministeren indfører nye restriktioner: Vi skal se færre mennesker Næste artikel Se og læs Morten Østergaards tale til Radikales landsmøde Se og læs Morten Østergaards tale til Radikales landsmøde