"Gør det lækkert og attraktivt at ansætte de ledige"

NYHED: Både DA og LO efterlyser øget samarbejde mellem jobcentre og virksomheder for at få svage ledige i arbejde. Men de er uenige om, hvem der har teten.
Direktør i DA Henrik Bach Mortensen efterlyser mere samarbejdsvilje fra jobcentrenes side.
Direktør i DA Henrik Bach Mortensen efterlyser mere samarbejdsvilje fra jobcentrenes side.Foto: DA
Kristine Bertelsen

Jobcentrene skal gøre det lækkert og attraktivt for virksomhederne at ansatte de ledige.

Henrik Bach Mortensen
Direktør i Dansk Arbejdsgiverforening

Jeg kan godt forstå, at virksomhederne altid er parate til at tage kvalificerede og motiverede medarbejdere, men det er ikke dem, vi har tilbage. Derfor har vi brug for, at virksomhederne tør tage en chance.

Michael Ziegler (K)
Borgmester i Høje-Taastrup Kommune
Dansk Arbejdsgiverforening (DA) vil have landets jobcentre til at tage kontakt til virksomhederne. LO vil have virksomhederne til at tage kontakt til jobcentrene. Målet er det samme: at få ledige fra matchgruppe 4 og 5 i arbejde.

De ledige er for usynlige
"Virksomhederne er meget åbne over for at ansatte kvalificerede og motiverede medarbejdere. Men de kan ikke finde de mennesker i matchgruppe 4 og 5, der går ledige, hvis jobcentrene ikke gør dem synlige. Jobcentrene skal gøre det lækkert og attraktivt for virksomhederne at ansatte de ledige. De skal bruge de arbejdsredskaber, der er til det, f.eks. jobpakker og kvalifikationsforløb," siger DA's direktør Henrik Bach Mortensen.

Men problemet er ifølge LO, at virksomhederne er alt for passive, når det gælder om at finde den resterende gruppe ledige.

"Virksomhederne skal være mere opsøgende. De skal kontakte jobcentrene og spørge efter den type medarbejdere, de mangler. Virksomhederne har også selv et ansvar," siger næstformand i LO Lizette Risgaard.

Altinget logoSocial
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget social kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00