100 millioner til forebyggelsesforskning

FORSKNING: Syddansk Universitet får 100 mio. kr. af TrygFonden til at forske i forebyggelse. Det er den hidtil største donation på området.
Maria Dalby
Børns kost, unges rygning og danskernes dårlige motionsvaner er nogle af de emner, forskerne på SDU vil tage fat i, når de skal omsætte de 100 mio. kr. fra TrygFonden til forskningsresultater. Resultater, der forhåbentlig kan hjælpe politikerne med at få gjort forebyggelsen i Danmark endnu bedre.

Det nye Forebyggelsescenter vil gennemføre sine undersøgelser sammen med kommunerne, der har ansvaret for den borgerrettede forebyggelse. Det er vigtigt at få fundet ud af, hvilke tiltag der er mest effektive.

Forskerholdet på Syddansk Universitet, som nu skal opbygge det nye center, har fået TrygFondens donation i konkurrence med Københavns Universitet og Århus Universitet. Om tildelingen siger TrygFondens direktør, Gurli Martinussen:

"Syddansk Universitet får opgaven, fordi de forskningsprojekter, de foreslår, beskæftiger sig med hele befolkningen. Ikke mindst er der et godt fokus på børn og unge. Desuden har Syddansk Universitet det mest lovende bud på, hvordan centret samarbejder med kommunerne om de forskellige forebyggelsesprojekter. Hvis indsatsen bliver forankret i kommunerne, fortsætter de med at forebygge, når forskningsindsatsen er slut."

Centerledelsen består af professor Morten Grønbæk og lektor Tine Curtis. Morten Grønbæk bliver som forskningschef overordnet ansvarlig for den videnskabelige produktion fra TrygFondens Forebyggelsescenter, mens Tine Curtis bliver centerchef. De er begge tilknyttet Statens Institut for Folkesundhed, der er ét af Sundhedsvidenskab, SDU's syv institutter.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00