Nyt forum skal styrke sundhedsforskning

SUNDHEDSFORSKNING: Et nyt forskningsforum skal sikre bedre koordination og erfaringsudveksling mellem aktørerne i dansk sundhedsforskning.
Uffe Laursen

Vi har jo lavet mange overbliks- og statusrapporter om sundhedsforskning. Men de er endt som rapporter på hylden, og så er der lavet en ny hvert 4-5 år.

Mogens Hørder
Professor, SDU
Et nyt forum for dansk sundhedsforskning nedsat i regi af Sundhedsministeriet skal styrke samarbejdet og erfaringsudvekslingen i dansk sundhedsforskning.  

"Vi er ved at etablere en dialog med en person, som kunne være formand for det her forum, og hvis vedkommende siger ja, er vi faktisk klar til at melde noget ud," siger Vagn Nielsen, afdelingschef i Sundhedsministeriet.

Behov for styrket samarbejde
Det Nationale Samarbejdsforum for Sundhedsforskning blev besluttet i juni 2008 i kølvandet på rapporten "Dansk Sundhedsforskning - Status og Perspektiver" som Sundhedsministeriet udgav.

Rapporten indeholdt 15 konklusioner om dansk sundhedsforsknings muligheder og udfordringer for fremtiden - blandt andet den, at der var behov for at styrke samarbejdet mellem blandt andet sygehuse, regioner, universiteter, forskningsråd, faglige organisationer, Videnskabsministeriet og sundhedsmyndigheder.

0:000:00