Lettere adgang til speciallæger og fysioterapeuter?

DEBAT I SALEN: Dansk Folkeparti vil have lettet adgangen til en række speciallæger såvel som fysioterapeuterne. Sundhedsministeren skal komme med sine betragtninger i en forespørgselsdebat.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft
Hvorfor skal patienten have en henvisning fra den praktiserende læge for at kunne gå til gynækolog og fysioterapeut, når patienten direkte kan bestille tid hos en øjen- eller en øre-næse-hals-læge eller kiropraktor?

Dansk Folkepartis sundhedsordfører Liselott Blixt finder det ulogisk. Hun har derfor indkaldt Bertel Haarder til en forespørgselsdebat i Folketinget fredag den 16. april, hvor emnet skal diskuteres.

"Mit håb er, at forespørgselsdebatten fører til, at der bliver lavet en undersøgelse af, om det kan lade sig gøre, at patienterne direkte kan bestille tid hos for eksempel hudspecialister, gynækologer eller fysioterapeuter," siger Liselott Blixt og forklarer hvorfor.

"Vi vil gerne sikre patienterne en hurtigere vej til den lægebehandling, de har brug for. Samtidig så drejer hver femte besøg hos den praktiserende læge sig om en henvisning, på den måde kan der være mange penge at spare, hvis man kan springe henvisningsbesøget over," siger Liselott Blixt, der godt ved, at de praktiserende læger er imod at fjerne kravet om henvisninger.

0:000:00