Mød Altingets nye debatpanel

DEBAT: Fem nye stærke stemmer er klar til at sætte deres aftryk på sundhedsdebatten i Altinget. Denne gang samles aktører fra det politiske felt, industrien, organisationerne og forsknings- og lægeverdenen.
Lobna TaiybiOle Nikolaj Møbjerg Toft
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Altinget | Sundheds nye debatpanel består af fem debattører med forskellig viden og tilgang til sundhedsområdet. I de kommende måneder vil de på skift levere skarpe og nuancerede indspark til sundhedsdebatten.

<img align="left" src="@nyimg=10919@" /> Birthe Holm, Sjældne Diagnoser, formand.
Med 43 foreninger for familier med sjældne sygdomme og handicap bag sig er Sjældne Diagnoser talerør for mennesker, der sjældent bliver hørt. Foreningen kæmper blandt andet for at skabe mere fokus på sjældne sygdomme, idet de mener, at opmærksomheden samler sig mest om de store patientgrupper. Formand Birthe Holm, der selv har en søn med den sjældne sygdom Osteogenesis Imperfecta, var i 1985 med til at stifte Sjældne Diagnoser, og i dag kæmper hun stadig med at sætte sjældne diagnoser på den sundhedspolitiske dagsorden.

 

<img align="left" src="@nyimg=10920@" /> Dorthe Laustsen (SF), Rådmand for Sundhed og Omsorg, Aarhus.
"Vi holder borgerne væk," er overskriften på strategien for sundhedsfremme, forebyggelse og rehabilitering i Magistratsafdeling for Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune. Udsagnet kan virke provokerende, men det er udtryk for Dorthe Laustsens ønske om at sætte tingene på spidsen for at nå ind til sagens kerne; nemlig hvordan det offentlige kan fremme sundhed og understøtte, at borgere kan klare sig selv bedst og længst muligt. Hun prioriterer dog dialog med borgerne og alle andre højt, og som debattør på Altinget vil hun sætte den kommunale virkelighed på sundhedsområdet i perspektiv.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00