Birthe Skaarup (DF) kan regne med genvalg

Dansk Folkepartis to medlemmer af Folketingets Sundhedsudvalg kan regne med genvalg efter næste folketingsvalg, selvom der er en ny generation DFere på vej til Christiansborg. En analyse SundhedsTinget har foretaget viser sikkert genvalg til Birthe Skaarup og Anita Knakkergaard.
Gitte Madsen
Frække chicks og friske fyre. Det er oprindeligt starten på det melodiøse omkvæd i det gamle Gasolin-hit "Rabalderstræde", men det kunne også være overskiften for Dansk Folkepartis nye hold af folketingskandidater. Holdet tæller nemlig alt fra en fynsk pornodronning over civiløkonomer og automekanikere til social- og sundhedshjælpere, der fordriver fritiden i Hjemmeværnet.

Alt i alt tegner det dog til, at den borgerlige regerings støtteparti får et politisk bedre kvalificeret team på taburetterne efter næste folketingsvalg.

Hun medgiver, at man sandsynligvis vil se et mere udadvendt hold af DFere, når vælgerne har sat deres kryds næste gang.

Her fik den meget brogede forsamling af mere eller mindre kvalificerede mennesker, der udgjorde Dansk Folkepartis nye folketingsgruppe, nemlig mange - måske særligt V og K tilhængere - til at frygte for fremtiden.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00