Danske Regioner og læger kritiserer sygestuer

STRUKTUR: Danske Regioner og Lægeforeningen frygter, at særlige kommunale sygeafdelinger kan udvikle sig til andenrangsbehandling i sundhedsvæsnet. KL finder kritikken rituel og forkert.
Kommunernes særlige plejepladser rundt i landet er især møntet på pleje og behandling af på svage ældre.
Kommunernes særlige plejepladser rundt i landet er især møntet på pleje og behandling af på svage ældre. Foto: colourbox
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Det er derimod ved at blive en rituel handling, at Lægeforeningen skal advare mod styrket kommunal sygepleje. Kommunerne er nu i flere år blevet skudt i skoene, at kvaliteten halter i sygeplejen. Når vi så gør noget ved det, beskyldes vi for at lave minisygehuse. Det er et fejlskud.

Anny Winther (V)
Formand for KL's Social og Sundhedsudvalg

Pas nu på. Sådan lyder det advarende fra både Lægeforeningen og Danske Regioner i forhold til stadig flere kommuners tilbud til svækkede ældre og kronisk syge. 

Rundt om i landet er kommunerne i færd med at oprette plejeenheder, der kaldes akutsenge, akutstuer eller tryghedshoteller. Her skal svækkede borgere kunne blive passet af sygeplejersker og sosu-assistenter. Borgerne vil også kunne modtage behandling for blandt andet lungebetændelse, blærebetændelse og dehydrering efter anvisning fra vagtlæger, patienternes praktiserende læger eller sygehuset.

Men både Danske Regioner og Lægeforeningen frygter, at kommunerne i deres bestræbelser på at sikre borgerne behandling tæt på hjemmet og undgå indlæggelser og genindlæggelser kommer til at give de svage patienter en dårligere behandling, end de patienter som henvises til et sygehus.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00