Om  
Kristian Peter Thorgaard

Dødsfald: Vaskeri-grundlægger Kristian Peter Thorgaard (91)

Grundlægger af De Forenede Dampvaskerier (DFD), Kristian Peter Thorgaard, Charlottenlund, er død, 91 år gammel. Fire års skolegang kronedes med en milliard-omsætning. Begravelse 12. august.

Rasmus Nielsen

En sand iværksætter inden for vaskeri-faget, Kristian Peter Thorgaard, Charlottenlund, er død i sit hjem, 91 år gammel.

Han voksede op i fattige kår på Thyholm, fik kun fire års skolegang og et højskoleophold. Alligevel formåede han fra 1958 at skabe en landsdækkende vaskeri-forretning, der i dag omfatter mere end 25 specialiserede vaskerier. De betjener sundhedssektoren, hoteller og restauranter samt fødevare- og medicialindustrien.

Kristian Peter Thorgaard, der var norsk gift og fik tre børn, beskrives som en flittig, alvorlig og beskeden mand, der selvsagt havde forretningssans og desuden blik for hver af sine medarbejdere. Personalet fik tidligt et multietnisk tilsnit.

Han efterlader en koncern, der omsætter over halvanden milliard kroner årligt og har over en milliard kroner i egenkapital. Ikke så dårligt klaret af drengen fra Thyholm.

Begravelse fra Messiaskirken i Charlottenlund, torsdag 12. august kl. 14. Familien ønsker forudgående tilmelding på [email protected]

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Kristian Peter Thorgaard

Grundlægger, fhv. direktør for De Forenede Dampvaskerier (DFD)
Fire års skolegang

0:000:00