Ekstra millioner til sundhedsmyndigheder og ny coronastyrelse

OPRUSTNING: Ekstra penge til blandt andet Sundhedsstyrelsen, Seruminstituttet og Styrelsen for Patientsikkerhed er en del af regeringens finanslovsudspil for 2021. Der afsættes desuden 70 millioner kroner årligt til den nye styrelse for forsyningssikkerhed.

Sundhedsmyndighederne har været på overarbejde under coronakrisen. Her er Sundhedsstyrelsens Søren Brostrøm og Seruminstituttets Kåre Mølbak på vej til pressemøde.
Sundhedsmyndighederne har været på overarbejde under coronakrisen. Her er Sundhedsstyrelsens Søren Brostrøm og Seruminstituttets Kåre Mølbak på vej til pressemøde.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Signe Løntoft

Sundhedsmyndighederne har i det seneste halve år brugt mange kræfter på epidemihåndtering, og i regeringens finanslovsforslag afsættes der midler til en række styrelser og institutioner. 

De ekstra penge skal gå til at styrke beredskabet og den centrale koordinering under covid-19-epidemien, skriver regeringen i sin præsentation af udspillet.

Blandt regeringens initiativer er en oprustning af Sundhedsministeriets departement. Her er man i øjeblikket i færd med at ansætte tre kontorchefer til en ny afdeling, der blandt andet skal holde et vågent øje med coronavirussen.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00